Viditeľná tvár vášho úspechu

Dizajn administratívnych priestorov: Je to viac než len estetický prvok?

Niektorí ľudia si pod pojmom “dizajn kancelárskych priestorov" predstavia čisto vizuálne prvky - niečo ako výzdobu alebo farebné či otapetované steny. Ale je to naozaj len o estetickom zážitku? Ide o zbytočnú investíciu, veľkú výhodu firmy, či dokonca v dnešnej dobe už nutnosť? V tomto článku sa pozrieme na tri oblasti, ktoré dizajn administratívnych priestorov ovplyvňuje a v závere vám prezradíme, ako také dizajnovanie vyzerá v praxi.

1. Prostredie pre nápady a inovácie

Zaujímavý a kreatívny dizajn kancelárskych priestorov môže podporiť vznik nových nápadov a inovácií. Ak sa zamestnanci cítia pohodlne a majú k dispozícii dostatok priestoru a kvalitný kancelársky nábytok, budú schopní sa lepšie sústrediť na prácu. Farby a svetlo majú tiež veľký vplyv na náladu a produktivitu. Farebné schémy môžu byť stimulujúce alebo upokojujúce, správne osvetlenie môže zlepšiť náladu a znižovať únavu očí.

2. Lepšie vzťahy, lepšia spolupráca

Dobre navrhnutý administratívny priestor môže posilniť vzťahy medzi kolegami a podporiť spoluprácu, ale aj zlepšiť efektivitu a rýchlosť riešenia problémov v tíme. Preto by mal byť navrhnutý tak, aby umožňoval zamestnancom ľahkú komunikáciu a spoluprácu. Napríklad tímový brainstorming bude oveľa príjemnejší v kreatívnej zóne než v strohej zasadačke. Farebné kreslá a pohodlné sedačky vytvoria ten správny efekt, akustické prvky zase pomôžu priestor odhlučniť.

3. Dizajn ako súčasť firemnej identity

Ak je priestor moderný a funkčný, spájajúci príjemné s užitočným, prináša to niekoľko výhod aj v rámci prezentácie spoločnosti ako takej. Dizajnové kancelárske priestory sú výkladnou skriňou spoločnosti a teda aj lákadlom pre ľudí “tam vonku¨. A môžete to zájsť ešte ďalej. O tom, ako vytvoriť office, v ktorom je radosť tráviť čas, sa dočítate v článku Destination office: Vytvorte miesto, ktoré si zamestnanci zamilujú.

Ako vyzerá celý proces u nás?

V GOYART spolupracujeme so skúsenými dizajnérmi, architektmi, odborníkmi na ergonómiou a zdravé prostredie pre život. Zameriavame sa na poradenstvo a tvorbu interiéru pre kancelárie, firemné sídla, spoločenské priestory a home office. Pri tvorbe pracovného prostredia kladieme dôraz na kvalitné materiály, ergonómiu a príjemný pocit pre celý pracovný tím. V našom showroome v Bratislave môžete vidieť a vyskúšať mnohé z našich zariaďovacích prvkov.
Ako prebieha samotný dizajn administratívnych priestorov? Najskôr sa snažíme pozorne preskúmať vaše predstavy a vybrať najlepšie riešenie pre daný priestor. Nasleduje analýza alebo výber priestoru, formovanie dizajnového štýlu, materiálov, farieb a funkčnosti. Predstavu, ako to celé bude vyzerať, získate vďaka vizualizácii a interiérovej štúdii. Po dotiahnutí všetkých detailov a schválení už nasleduje samotná realizácia.

Spojte sa s nami a spoločne vytvoríme jedinečný pracovný priestor, v ktorom sa budete cítiť (možno aj lepšie) ako doma.

Páči sa vám produkt?
Chceli by ste o ňom vedieť viac?

Napíšte nám